Imaginea articolului Ziua Internaţională a Radiologiei - Declaraţia Profesorului Doctor Gheorghe Iana

Declaratie Ziua Internaţională a Radiologiei – Profesor Doctor Gheorghe Iana

 

„Astăzi, cu ocazia Zilei Internaţionale a Radiologiei, doresc să transmit un mesaj de apreciere şi solidaritate comuniăţii medicilor radiologi. În prezent, Radiologia şi Imagistica Medicală are un aport esenţial în diagonistic, preventive, dar şi terapie. Contribuţia radiologilor, activitatea acestora este evidentă aproape în toate sferele practicii medicale. Tehnicile moderne sunt un suport real pentru medici, implicarea radiologilor în echipa multidisciplinară contribuie la diagnosticul precoce şi stabilirea protocoalelor terapeutice în mai multe afecţiuni”, arată medicul.

 

„În aceasta perioadă grea pe care o traversăm, medicii radiologi sunt parte integrantă a comunităţii medicale în lupta cu pandemia. Dezvoltarea tehnicilor de Radiologie Intervenţională contribuie esenţial la creşterea duratei şi calităţi vieţii pacienţilor cu afecţiuni oncologice, neurovasculare, dar şi în alte afectiuni. Consider că dezvoltarea Radiologiei este un real suport în creşterea speranţei de viaţă a pacienţilor. 

 

Este importantă implicarea diagnosticului radio imagistic în mecanismele de prevenţie”, mai punctează specialistul. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]