Legea vine la doar patru luni după ce Putin a schimbat constituţia pentru a-i permite deţinerea funcţiei de preşedinte până în 2036.

Această schimbare, în urma unui vot la nivel naţional văzut în Occident ca fiind nelegitim, a fost interpretată pe scară largă ca un mesaj că Putin căută să rămână la putere până la vârsta de 83 de ani.

Mişcarea surpriză din acestă săptămână poate fi un semn că Putin intenţionează să numească un succesor în viitorul apropriat. Totuşi cel mai probabil mişcare este o poliţă de asigurare în cazul în care este forţat să plece de la putere sau pleacă din pricina unor probleme medicale.

Potrivit noilor reguli, Putin va putea deveni senator pe viaţă în termen de trei luni de la părăsirea preşedinţiei.

Schema va permite, de asemenea, alţi şapte senatori pe viaţă, oameni care au oferit „un serviciu remarcabil ţării”, o mişcare care poate permite recompense celor mai apropiaţi prieteni ai săi.

Putin este deja cel mai longeviv lider de la Kremlin de la Stalin.

El a preluat preşedinţia rusă de la Boris Yeltsin în ultima zi a anului 1999 – şi a fost şef de stat de atunci, cu excepţia a patru ani când a fost prim-ministru între 2008-12, când aliatul Dmitri Medvedev a preluat funcţia de top.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]