Barurile şi restaurantele din Berlin se vor închide între orele 23:00 şi 6.00, în urma creşterii cazurilor de COVID. Vânzarea de alcool în benzinării va fi, de asemenea, interzisă începând cu ora 11.00. Măsurile se aplică până pe 31 octombrie. Farmaciile nu sunt vizate de aceste restricţii.

Colectivul „Bars of Berlin” consideră că măsura e dezastruoasă, o nouă lovitură pentru economie.

Municipalitatea Berlinului a mai decis să restricţioneze şi contactul social. Între 23.00 şi 6.00, întrunirile în aer liber sunt posibile între maxim cinci persoane. În timpul zilei, 50 de persoane.

Pentru întâlnirile de interior, regulile sunt mai stricte. În timpul zilei, se pot întâlni maxim 10 persoane, faţă de 25, cum era anterior. Măsura vizează, în special, petrecerile de acasă.

Berlinul e considerat, acum, zonă de risc. Rata de incidenţă e de peste 50 de infecţii la 100.000 de locuitori.

Şi în Frankfurt s-a impus o măsură similară, care a intrat în vigoare vineri seară. În Frankfurt, barurile şi restaurantele se închid între 22:00 şi 6.00, iar vânzarea de alcool între aceste ore este interzisă.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]