Potrivit Romsilva, profesorul Ştefan Ciotău a surprins imaginile cu lupii aflaţi în sălbăticie în pădurile din judeţul Neamţ. În filmare apare o haită formată din cel puţin şase lupi care se deplasează pe un teren din Ocolul Silvic Tarcău.

Reprezentanţii Regiei Naţionale a Pădurilor susţin că în zonă în care a fost realizată filmarea trăiesc aproximativ 23 de lupi.

Statisticile arată că România are una dintre cele mai dezvoltate populaţii de lup din Europa. Aceste animale sunt prădători foarte discreţi şi eficienţi, fiind văzuţi rar în libertate.

Lupul este un carnivor care trăieşte în haită şi are un rol important în menţinerea echilibrului ecologic şi a unor ecosisteme natural sănătoase. Lupii atacă în haită şi dirijează prada în locuri în care aceasta îşi pierde mobilitatea, de exemplu râuri, unde este ucisă.

Lupii pot parcurge zeci de kilometri pe zi în căutarea prăzii şi când atacă, pot alerga cu aproape 60 de kilometri pe oră. Au simţuri foarte dezvoltate, ceea ce le permite să vâneze ziua şi noaptea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]