Imaginile rare cu câteva capre negre cocoţate pe stâncile din Parcul Naţional Retezat au fost înregistrate de o cameră Romsilva. Cel puţin patru capre apar în imagini înregistrate de la mică distanţă. Animalele se hrănesc cu muşchi şi licheni, până în momentul în care una din ele le dă semnalul de alertă şi dispar rapid din zonă.

Caprele negre se sperie când aud zgomot în apropiere şi se adăpostesc după stânci sau printre brazi. Odată ce frigul se va instala şi va ninge, caprele se vor retrage în pădure.

Potrivit Romsilva, capra neagră (Rupicapra rupicapra) are habitatul în zonele stâncoase montane din Europa. Graţie musculaturii foarte dezvoltate şi a copitelor despicate, capra neagră se poate deplasa cu uşurinţă în zone stâncoase, inaccesibile altor specii, unde-şi procură hrana şi se refugiază din faţa prădătorilor. Ele se se hrănesc cu măceşe alpine, muguri şi vlăstari de foioase sau conifere, frunze de plante diferite, iar iarna caprele consumă muşchi sau licheni.

Parcul Naţional Retezat, unul dintre cele 22 de parcuri naţionale şi naturale administrate de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, este situat în sud-vestul ţării, în judeţul Hunedoara. Parcul are o suprafaţă de 38.047 de hectare, din care 19.988 hectare sunt păduri , 9.893 de hectare din acestea fiind în zone de protecţie strictă sau integrală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]