Proprietarul apartamentului în care în urmă cu 6 zile s-a produs explozia a murit la spital. Este vorba despre un bătrân de 89 de ani care avea numeroase arsuri provocate de deflagraţie. Celelalte patru persoane rănite sunt în afara oricărui pericol.

În ceea ce priveşte imobilul afectat de explozie, experţii au stabilit că scara a fost afectată şi au decis să interzică accesul persoanelor.

„Explozia a avut loc din cauza acumulării de gaze dintr-un aparatament cu două camere situat la parterul blocului N6. S-a luat măsura de interzicere de utilizare a scării numărul cinci a blocului, până la primirea raportului de expertiză tehnică. Am primit şi un memoriu tehnic care a stabilit că sunt anumite elemente care trebuie consolidate… ocazia cu care s-a dispus măsura ca acea scară să nu fie folosită. După consolidare se va face altă expertiză”, a declarat, presei, prefectul judeţului Galaţi, Eugen Hristache.

Persoanele care locuiesc în 10 apartamente nu pot ajunge la locuinţele lor. De aceea, Primărie le-a oferit spaţii de cazare şi, în paralel, caută soluţii pentru acordarea unui sprijin financiar în vederea consolidării imobilului.

„Primăria municipiului Galaţi a făcut în regim de urgenţă un număr de 47 de anchete sociale după explozia de la blocul N6 tocmai pentru a veni în sprijinul acestor oameni. În primele zile, cinci famiilii au solicitat acordarea de locuinţe de intervenţie, dar au revenit asupra deciziei lor. Alte două familii au solicitat ulterior locuinţă de intervenţie, dar urmează să decidă dacă acceptă sau nu sprijinul Primăriei. Analizăm posibilitatea acordării unui sprijin financiar pentru consolidarea imobilului, dar trebuie identificată calea legală în acest sens”, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Petrica Paţilea.

Săptămâna trecută, o explozie puternică a distrus zeci de apartamente dintr-un bloc din centrul oraşului Galaţi. Zeci de oameni s-au autoevacuat din clădirea cu patru etaje. Pagube au fost înregistrate şi la imobilele din jur, dar şi în parcarea plină cu maşini. Zgomotul produs de explozie a fost atât de puternic încât mulţi gălăţeni din cartier au crezut că este cutremur.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]