Directorul Filarmonicii de Stat din Târgu Mureş, Vasile Cazan, a murit la vârsta de 68 de ani după ce s-a infectat cu virusul SARS CoV-2.  El a fost internat la secţia de terapie intensivă, dar medicii nu l-au putut salva.1Decesul dirijorului Vasile Cazan a avut loc după câteva zile de luptă cu boala Covid 19. Imediat după moartea directorului Filarmonicii de Stat din Târgu Mureş, pe Facebook au apărut numeroase mesaje de condoleanţe.

„A avut întotdeauna un cuvânt bun pentru toată lumea şi într-un mod tipic cetăţenilor mai în vârstă din Târgu Mureş se exprima întotdeauna în limba maternă a persoanei cu care vorbea. Umanitatea sa, iubirea cu care se adresa către toată lumea erau depăşite doar de dragostea sa pentru muzică. A fost un om adevărat. Vasile Cazan a condus Filarmonica de Stat Târgu Mureş mai bine de 20 de ani, dar a fost mult mai mult decât un director, a fost un adevărat mentor care a crescut mai multe generaţii, insuflându-le dragostea pentru muzică. Vom păstra memoria lui pentru totdeauna. Dumnezeu să te odihnească în iubirea sa, domnule director!”, a scris, pe Facebook, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Peter Ferenc.

Vasile Cazan s-a născut la Târgu Mureş în anul 1952, a studiat vioara, viola şi pianul la Târgu Mureş şi a absolvit Academia de Muzică „Gheorghe Dima″ din Cluj-Napoca. A participat la cursuri de perfecţionare la New York, cu dirijorul Laszlo Halasz de la celebrul Conservator Julliard.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]