Vaccinul anti Covid-19 produs de compania americană Moderna nu va ajunge doar la americani. Compania a primit confirmarea scrisă de la Agenţia Europeană pentru Medicamente că mRNA – 1273 este eligibil pentru depunerea unei cereri de autorizare pentru a intra pe piaţa din Uniunea Europeană. Este o procedură prevăzută de experţii EMA. 

În Europa, Moderna are parteneri strategici de producţie, Lonza din Elveţia şi LOVI din Spania, pentru producţia şi ambalarea vaccinului. 

Acesta este un lanţ de aprovizionare dedicat pentru a sprijini ţări din Europa şi nu numai, în afară de SUA care încheie cu compania acorduri de cumpărare cu Moderna. 

De vineri, 8 octombrie, studiul de fază 3 pentru mRNA – 1273 a înregistrat peste 28.000 de participanţi, dintre care peste 23.000 fiind deja la a doua doză de vaccin. 

Vaccinul anti Covid-19 produs de laboratoarele Moderna a dat rezultate foarte bune în prima fază a testelor pe oameni. Toţi cei 45 de participanţi la studiu au făcut anticorpi pentru coronavirus după vaccinare. 

Profesorul Rafila a declarat recent că până la sfârşitul anului vor ieşi pe  piaţă cel puţin două vaccinuri. 

Preţul unui vaccin ar putea fi între 5 euro şi 20 de euro. Patru mari companii sunt în fază avansată  de testare a vaccinului anti Covid: AstraZeneca, Sanofi GSK, Moderna şi Pfizer. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]