USR anunţă că proiectul de hotărâre al Parlamentului modifică şi completează Regulamentul activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului în sensul eliminării votului secret şi transparentizării totale a activităţii aleşilor, pentru ca „situaţii precum cea creată de votul pentru şefia Consiliului Legislativ să nu mai existe şi parlamentarii să nu se mai poată ascunde în spatele votului secret”.

„Reprezentanţii aleşi de români în Parlament trebuie să dea socoteală votanţilor pentru alegerile lor. Haideţi să nu ne mai ascundem după voturi secrete şi să nu mai facem jocul unor politicieni care se ţin cu dinţii de scaun şi de putere. Zilele acestea, am asistat la o situaţie absolut ridicolă în care responsabilitatea este pasată de la un partid la altul, tocmai pentru că nu există dovezi clare. Votul fiind secret, nu avem cum să arătăm cine ce a votat. Dar, votul secret nu trebuie să fie regula. Această reminescenţă a anilor 90 nu trebuie să mai fie obligatorie”, declară deputatul USR Claudiu Năsui, iniţiator al proiectului.

Proiectul stipulează că votul în comisii este deschis şi că „votul deputaţilor şi al senatorilor este personal” şi „întotdeauna deschis”. Inclusiv în ceea ce priveşte acordarea votului de încredere Guvernului, respectiv retragerea încrederii acordate prin adoptarea unei moţiuni de cenzură.

„Odată adoptat proiectul USR, senatorii şi deputaţii nu se vor mai putea ascunde în spatele unui vot secret şi vor putea fi traşi la răspundere de alegătorii care i-au trimis în funcţii şi care le plătesc remuneraţiile uriaşe prin taxe şi impozite. Invităm toate partidele parlamentare să susţină iniţiativa USR astfel încât aceasta să fie cât mai rapid adoptată”, transmite USR.

Liderii USR şi PNL s-au acuzat reciproc de votul acordat lui Florin Iordache pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]