Medicul libanez în vârstă de 40 de ani, care a venit în Germania în 2002, a spus că refuză să dea mâna cu femeia respectivă din motive religioase, relatează Deutsche Welle.

Curtea Administrativă din Baden-Württemberg (VGH) a decis că cineva care respinge o strângere de mână din cauza unei „concepţii fundamentaliste a culturii şi valorilor”, văzând femeile ca „un pericol de ispită sexuală”, nu este calificat pentru „integrarea în condiţiile de viaţă germane.”

Medicul a studiat medicina în Germania şi acum lucrează ca medic într-o clinică. El a solicitat cetăţenia în 2012, pentru care a semnat o declaraţie de loialitate faţă de constituţia germană şi împotriva extremismului. A trecut testul de naturalizare cu cel mai bun scor posibil.

Cu toate acestea, nu i s-a acordat cetăţenia, deoarece a refuzat să dea mâna cu oficialul responsabil atunci când certificatul de naturalizare a fost predat în 2015. Prin urmare, femeia a reţinut certificatul şi a respins cererea.

El a susţinut că i-a promis soţiei sale că nu va da mâna cu altă femeie.

Petiţia sa împotriva hotărârii a eşuat în faţa instanţei administrative din Stuttgart şi a făcut apel la VGH. După decizia luată la finalul săptămânii trecute, instanţa a spus că bărbatul poate face apel la Curtea Administrativă Federală .

Strângeri de mână „adânc înrădăcinate” în cultura germană

VGH a descris o strângere de mână ca un ritual comun de salut nonverbal şi ritual de rămas bun, care sunt independente de sexul părţilor implicate, adăugând că practica datează de secole. Judecătorul a constatat că strângerea de mână are şi un sens juridic, în sensul că simbolizează încheierea unui contract. Strângerea de mână este, prin urmare, „adânc înrădăcinată în viaţa socială, culturală şi juridică, care modelează modul în care trăim împreună”, a spus judecătorul.

Curtea a constatat că oricine refuză să dea mâna pe motive specifice genului încalcă egalitatea consacrată în constituţia germană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].