
Dacă ţi se pare mai uşor să porţi o mască de protecţie colorată, strălucitoare sau cu tot felul de imprimeuri, ei bine, să ştii că eşti doar fashion. Nu şi protejat.
Gilda Popescu, medic pneumolog, spune că măştile fashion nu sunt eficiente când vine vorba de SARS-COV2. Dimpotrivă. Faptul că pui foarte des mâna pe ele le transformă în adevărate focare de infecţie.
Gilda Popescu – medic pneumolog: “ Dezavantajul acestor măşti este că structura nu este făcută de aşa manieră încât să împiedice trecerea particulelor cu diametrul mai mic de cinci microni şi ele nu pot fi dezinfectate.(…) Spălarea în sine, nu produce o dezinfecţie, o sterilizare a suprafeţelor.”
Erika Zlota este o adolescentă din Bucureşti care, nu doar poartă măşti fashion, ci le şi produce. Inspirată de pandemie, şi-a deschis un business cu astfel de produse pe care le creează chiar ea. Iar de clienţi nu duce lipsă, spune Erika. Tânăra antreprenoare susţine însă că măştile ei, chiar dacă nu sunt la fel de sigure ca cele medicale, asigură suficientă protecţie.
Erika Zlota – producător de măşti de protecţie fashion: “ Masca este alcătuită din două straturi. Cel din exterior este textil. Cel din interior este dintr-un bumbac ecologic de acoperire.Noi vindem şi măşti cu filtru, şi fără. De obicei, lumea le cere cu filtru.”
Nu doar românii folosesc măştile textile. În toată lumea, aceste produse sunt la mare căutare. Vedetele au adevărate colecţii de măşti fashion.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]