Dacă-ţi spun că scoţienii din Aberdeen şi-au luat autobuze noi, de 500.000 de lire sterline bucata, o să te gândeşti imediat că primăria lui Firea a scăpat ieftin. Mai ales că toată lumea ştie cât de zgârciţi sunt scoţienii.

Dar e o diferenţă. O mare diferenţă. Autobuzele scoţienilor sunt supra-etajate şi sunt alimentate cu hidrogen.

„Autobuzul e similar cu autobuzele diesel, dar funcţionează cu hidrogen. Hidrogenul este obţinut din apă. Funcţionează ca un autobuz electric. Pe ţeava de eşapament iese doar apă, are zero emisii, e foarte ecologic”, spune Jo Bamford, proprietarul Wrightbus.

E o premieră mondială, un pas către obiectivul oraşului Aberdeen de a ajunge la zero emisii şi o mare mândrie pentru oraş.

„E extraordinar să fim primii în lume, din câte ştiu, suntem deschizători de drumuri şi asta e extraordinar pentru ambiţia oraşului de a face din asta o poveste de succes”, este de părere David Phillips, director de operaţii First Aberdeen. 

„Consiliul a investit foarte mulţi bani în hidrogen, suntem pionieri în tehnologiile bazate pe hidrogen şi încercăm să facem Aberdeen unul dintre cele mai ecologice locuri din ţară”, a declarat Douglas Lumsden, co-leader al consiliului oraşului Aberdeen.

Investiţia totală se ridică la 19 milioane de lire sterline şi include, pe lângă autobuze, staţii de alimentare cu hidrogen.

Nu ştiu dacă scoţienii au aflat că pentru mai puţin de jumătate din suma plătită puteau lua autobuze din Turcia în care poţi face piscină, li se blochează uşile sau aerul condiţionat şi alte asemenea opţiuni drăguţe. Dar Aberdeen nu-i Bucureşti. Din păcate sau din fericire?

[embedded content]

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]