Universitatea Federală din Sao Paulo, care ajută la coordonarea studiilor clinice de fază 3 din Brazilia, a declarat că un comitet independent de evaluare a recomandat, de asemenea, continuarea studiului. Universitatea a confirmat mai devreme că voluntarul era brazilian, dar nu a dat alte detalii personale, relatează Reuters.

„Totul se desfăşoară aşa cum era de aşteptat, fără nicio evidenţă a complicaţiilor grave legate de vaccin care să implice vreunul dintre voluntarii participanţi”, a declarat universitatea braziliană într-un comunicat.

Până în prezent, 8.000 din cei 10.000 de voluntari recrutaţi au primit prima doză în şase oraşe din Brazilia, iar o parte au primit şi a doua doză, a declarat un purtător de cuvânt al universităţii.

CNN Brasil a raportat că voluntarul era un tânăr de 28 de ani care locuia în Rio de Janeiro şi a murit din cauza complicaţiilor COVID-19.

Anvisa nu a furnizat alte detalii, citând confidenţialitatea medicală a celor implicaţi în studii.

Acţiunile AstraZeneca au scăzut cu 1,8%.

Guvernul federal al Braziliei intenţionează să cumpere vaccinul din Marea Britanie şi să îl producă la centrul de cercetare biomedicală FioCruz din Rio de Janeiro, în timp ce un vaccin concurent de la Sinovac Biotech Ltd din China este testat de centrul de cercetare al statului Sao Paulo.

Brazilia are al doilea număr de decese provocate de coronavirus, după Statele Unite, cu peste 154.000 de morţi. Are al treilea cel mai mare număr de cazuri, cu peste 5,2 milioane de infectaţi, după Statele Unite şi India.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]