Plasticul e una din marile probleme ale zilelor noastre. E un produs chimic, care se descompune foarte greu şi este nociv pentru mediu. Soluţia ar putea fi plasticul obţinut din biomasă.

În ultima perioadă au apărut forme de bioplastic, realizat din plante, coji de ouă, pene de găină şi chiar din produse secundare rezultate în urma fabricării de tequila.

Bioplasticul poate fi chiar mai bun decât plasticul chimic, obţinut din derivate ale petrolului. Specialiştii de la Institutul japonez de Stiinţă şi Tehnologie Avansată din Tokio au obţinut un plastic realizat din fibre lemnoase, care rezistă la temperaturi record de 740 de grade celsius.

Sandra Pascoe Ortiz, un cercetător care a realizat bioplastic din cactus, spune că nu este nociv pentru mediu

”Este un produs care nu e toxic, toate materialele folosite pot fi ingerate de oameni şi animale şi nu le vor face rău. Dacă acest plastic ajunge în mare, cel mai probabil peştii şi animalele marine îl vor mânca,” a explicat Sandra PascoeOritz, cercetător University of Valle de Atemajac.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]