Potrivit unui comunicat al IGPR, pentru a aduce agresorii sexuali în atenţia publicului, a fost lansată o campanie de informare, în 19 state europene, prin care oamenilor li se cere sprijinul în scopul depistării unora dintre cele mai periculoase persoane, căutate pentru săvârşirea de infracţiuni de natură sexuală.

În această campnaie s-au implicat agenţiile de aplicare a legii din Belgia, Bulgaria, Croaţia, Cipru, Danemarca, Finlanda, Franţa, Germania, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, România, Spania, Suedia şi Regatul Unit al Marii Britanii.

19 persoane urmărite, câte una din fiecare stat, suspectate de comiterea unor infracţiuni de natură sexuală sau condamnate pentru astfel de fapte, au fost alese să apară, timp de mai multe săptămâni, pe site-ul european al urmăriţilor most wanted – www.eumostwanted.eu.

Cei care recunosc vreuna dintre persoanele căutate sau care au datee despre ea pot transmite informaţiile şi în mod anonim, prin intermediul site-ului www.eumostwanted.eu, iar Europol le va pune la dispoziţia autorităţilor din ţările respective.

De la lansarea campaniei, în 2016, în urma informaţiilor primite de la cetîţeni 91 de persoane urmărite de diferite state, care apăreau pe site, au fost arestate.

Persoana urmărită de Poliţia Română, în această campanie, este Ioan Grad, de 56 de ani, din Vişeu de Sus, Maramureş.

IGPR anunţă că bărbatul a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru viol, lipsire de libertate în mod ilegal şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice.

Acesta are 1,90 metri înălţime şi 130 de kilograme, este robust, are ochi albaştri, păr şaten şi chelie frontală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]