Preşedintele Trump şi fostul vicepreşedinte Joe Biden au participat întâlnirile cu votanţii simultan în această seară, unde au discutat o serie de subiecte, inclusiv pandemia coronavirusului, numirea unui judecător al Curţii Supreme, economia SUA dar şi alte probleme.

Iată ce a discutat Joe Biden cu votanţii săi. 

Iniţiative de educaţie: Biden şi-a subliniat planurile de a spori finanţarea pentru şcolile cu venituri mici, şi de a spori finanţarea întreprinderilor mici atunci când a fost întrebat de ce ar trebui să-l sprijine americanii de culoare.

Vaccinul împotriva coronavirusului: Biden a arătat clar că nu va ezita să primească un vaccin împotriva coronavirusului, odată ce comunitatea ştiinţifică se va asigura de siguranţa şi eficacitatea acestuia.

“Dacă corpul oamenilor de ştiinţă spune (este gata) şi a fost testat, a trecut prin cele trei faze – da, aş lua şi aş încuraja oamenii să o ia”, a spus el unui alegător. 

Curtea Supremă: Biden a spus că „nu este un fan” al proceselor de judecată, dar dacă încearcă în cele din urmă să promoveze mai multe locuri în Curtea Supremă depinde de modul în care republicanii din Senat se ocupă de procesul de confirmare a nominalizatului lui Trump, Amy Coney Barrett.

Reduceri de impozite: Biden a declarat că promisiunea sa de a elimina reducerile de impozite pe care Trump le-a adoptat în primul său mandat viza doar reduceri de impozite pentru cei bogaţi, nu pentru clasa de mijloc. Republicanii au încercat să-l lovească pe Biden ca pe cineva care doreşte să crească impozitele asupra clasei de mijloc datorită angajamentului său de a pune capăt reducerilor fiscale semnate  de Trump.

Fracking: Biden şi-a dublat opoziţia faţă de interzicerea practicii. El a recunoscut că emisia de metan este o preocupare, împreună cu micile cutremure cauzate de foraje, dar a argumentat că ar putea fi rezolvată prin „gestionarea foarte, foarte bună”.
Politici transgender: Biden a spus că va inversa ordinele executive ale administraţiei Trump pe care un interogator le-a descris drept „periculoase şi discriminatorii”.

În replică, preşedintele Donald Trump a abordat şi el cu votanţii săi subiecte de maxim interes.

Testul coronavirusului: Trump a spus că se simte „bine” după ce a dat test pozitiv pentru Covid-19 în urmă cu doar câteva săptămâni şi nu-şi mai amintea dacă a fost testat în ziua primei dezbateri prezidenţiale.

 

“Nu ştiu, nici măcar nu-mi amintesc. Testez tot timpul. Vă pot spune asta. Joi seara  am dat rezultate pozitive. Atunci am aflat prima dată “, a spus preşedintele.

 

Măşti de faţă şi pandemie: Trump nu pare să indice faptul că recentul său atac de coronavirus a schimbat opinia sa asupra măştilor într-un schimb controversat în care a invocat în mod repetat dezinformare şi a susţinut că există „multe poveşti diferite” de la oficialii din domeniul sănătăţii publice. 

 

Impozite şi IRS: Trump a spus că este sub audit şi că a fost „tratat foarte prost de către IRS”. Comentariile lui Trump au fost făcute ca răspuns la întrebări legate de impozitele sale şi de ce nu a publicat încă dosarele sale fiscale publicului în timp ce candida la funcţie. ”

 

Denunţarea supremaţiei albe: Trump a spus că a denunţat supremaţia albă în această seară, după ce nu a făcut acest lucru în timpul primei dezbateri prezidenţiale.

 

“Am denunţat supremaţia albă. Am denunţat supremaţia albă de ani de zile, dar întotdeauna începeţi cu întrebarea, nu l-aţi întrebat pe Joe Biden dacă denunţă sau nu Antifa”, a spus Trump. “Am denunţat supremaţia albă. Denunţ Antifa şi îi denunţ pe aceşti oameni din stânga care ne ard oraşele, care sunt conduse de democraţi”.

 

Transfer de putere: După ce a ezitat să-şi asume angajamentul timp de săptămâni, Trump a spus că va accepta un transfer paşnic de putere dacă va pierde alegerile, dar a continuat să semene îndoieli cu privire la rezultatele alegerilor şi a făcut afirmaţii nefondate cu privire la faptul că oficialii administraţiei Obama îl spionează.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].