Donald Trump rămâne a fi cel mai bogat preşedinte american. Să ştii că averea lui a scăzut cu tocmai 2 miliarde de dolari în cei patru ani de mandat. Forbes estimează că în 2020 averea lui Donald Trump este de 2,5 miliarde de dolari.

SUA a mai avut un preşedinte miliardar. Sigur ţi-l aminteşti pe John F. Kennedy. Averea lui era de 1 miliar de dolari când a ajuns cel de-al 35-lea preşedinte american. Dacă familia Trump este cunoscută pentru afacerile din imobiliare, atunci familia Kennedy şi-a consturit averea cu afaceri în domeniul bancar, investind la bursă, vânzând nu mereu legal produse alcoolice şi producând filme.

Următorul în top este chiar George Washington, părintele fondator şi primul preşedinte. Washington nu a fost miliardar, dar a fost milionar. Sigur ţi-ar ajunge şi ţie averea lui de 525 de milioane de dolari. Familia Washington şi-a câştigat banii din terenuri şi speculaţii imobiliare în Virginia.

Nu a fost sărac nici Thomas Jefferson, al treilea preşedinte american. Eu l-am pus pe locul patru în top. Să ştii că avea acces la 212 milioane de dolari. Jefferson a făcut afaceri în mai multe domenii, dar la fel ca Trump şi Washington, partea cea mai mare din avere a obţinut-o din proprietăţile imobiliare.

Închei topul şi-ţi spun că pe locul 5 al preşedinţilor milionari este Theodore Roosevelt. Curios este însă că, cel de-al 26-lea preşedinte american a avut dificultăţi financiare în tinereţe. Totuşi, cele 40 de cărţi pe care le-a scris i-au adus o situaţie financiară foarte bună. Avea o avere de 125 de milioane de dolari când ajunge preşedintele SUA, iar cel mai valoros bun al său a fost domeniul Sagamore Hill din Long Island.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].