Tim Murtaugh, purtătorul de cuvânt al Echipei Trump, a confirmat pentru Reuters că aceasta a început planificarea unei serii de mitinguri, similare cu cele din campania electorală, pentru a sprijini acţiunile legale de contestare a rezultatului alegerilor, conform Biziday.

 

În Statele Unite renumărarea voturilor poate fi cerută doar dacă diferenţa de voturi este mai mică de 0,5% într-un stat (cazul Georgiei), dar Donald Trump pare să dorească aducerea procesului electoral în faţa Curţii Supreme, după ce mai multe instanţe locale au respins cererile sale de oprire a numărării voturilor.

 

Pe lângă Georgia, Trump intenţionează, de asemenea, să facă demersuri similare şi în Wisconsin, Pennsylvania şi Arizona, în condiţiile în care Biden a avut mai mult de 4,1 milioane de voturi avasns faţă de Trump la nivel naţional, iar fostul vicepreşedinte ar putea ajunge cu peste 300 de voturi ale Colegiului Electoral, faţă de 270 necesare pentru asigurarea preşedinţiei.

 

Calendarul alegerilor americane prevede votul din Colegiul Electoral la mijlocul lunii decembrie şi depunerea jurământului noului preşedinte pe 20 ianuarie, în cadrul unei ceremonii la care este prezent şi preşedintele care pleacă din funcţie.

 

Statele Unite se mândresc cu tranziţia paşnică şi chiar o asistenţă pe care preşedintele în funcţie o acordă următorului preşedinte, în cele două luni şi jumătate de la data alegerilor şi până la depunerea jurământului.

 

Donald Trump este primul preşedinte care candidează dar pierde un al doilea mandat, în ultimii 28 de ani, în istoria SUA fiind în total 10 astfel de cazuri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]