Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat marţi că se va opune prin veto Legii de autorizare a bugetului apărării naţionale de 740 miliarde de dolari, cu excepţia cazului în care include o măsură care elimină o lege federală care protejează companiile de tehnologie, precum Facebook şi Twitter, notează Reuters.

 

“Ţara noastră nu va putea fi niciodată sigură dacă o păstrăm în continuare. Dacă secţiunea 230 foarte periculoasă şi nedreaptă nu este complet eliminată ca parte a Legii de autorizare a apărării naţionale (NDAA), voi fi obligat să-mi folosec dreptul de VETO fără echivoc, atunci când voi fi trimis la foarte frumosul birou Resolute,” a postat pe Twitter marţi noapte, Trump.

 

Secţiunea 230 din Legea privind decenţa în comunicaţii (Communications Decency Act) protejează companiile tehnologice de răspunderea privind conţinutul postat de utilizatori şi a fost atacată de Trump şi de parlamentarii republicani, care au criticat deciziile de moderare a conţinutului platformelor de internet care l-au acuzat de înăbuşirea vocilor conservatoare.

 

„Abrogarea secţiunii 230 este în sine o ameninţare la adresa securităţii naţionale. Legea împuterniceşte platformele online să elimine conţinutul dăunător şi periculos, inclusiv conţinutul terorist şi dezinformarea” au reacţionat companiile.

 

Donald Trump încearcă să elimine sau să reformeze această lege din luna mai, când Twitter a început să ascundă mesaje ale preşedintelui, menţionând acestea încalcă regulile sale (apologie a violenţei, conţinut înşelător etc.).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

<!–

–>

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]