“Instrucţiunea de închidere a fost suspendată pentru moment, deoarece instanţa consideră că este disproporţionată, având în vedere alte măsuri luate pentru combaterea pandemiei”, a spus un purtător de cuvânt al instanţei administrative din Berlin.

Curtea a spus că nu există dovezi că barurile şi restaurantele care respectă regulile existente privind purtarea măştii şi distanţarea socială au contribuit la creşterea ratelor de infecţie.

Hotărârea a fost un răspuns la acţiunile în justiţie depuse de 11 proprietari de restaurante care au contestat închiderea.

Mai multe oraşe germane, inclusiv centrul financiar Frankfurt, au impus, de asemenea, o închidere timpurie  pentru baruri şi restaurante, iar statele germane au convenit săptămâna aceasta cu cancelarul Angela Merkel că astfel de măsuri ar trebui să fie automate de îndată ce ratele de infecţie din orice zonă depăşesc 50 la 100.000 de locuitori într-o săptămână.

Germania, ca şi alte ţări din Europa, se confruntă cu o creştere accentuată a infecţiilor cu coronavirus. Institutul Robert Koch (RKI) pentru bolile infecţioase a raportat o creştere de 7.300 de cazuri noi vineri.

Majoritatea statelor germane au convenit recent că locuitorilor din zonele cu rate de infecţie ridicate nu ar trebui să li se permită să se cazeze în hoteluri din alte părţi ale ţării pentru a limita răspândirea virusului în timpul vacanţelor şcolare de toamnă.

Dar opoziţia faţă de măsuri a crescut în ultimele zile, iar instanţele din statele Baden-Wuerttemberg, Saxonia, Saxonia Inferioară şi Saarland au anulat această interdicţie de cazare. În Bavaria, va expira vineri, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului regional.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]