Te anunţ că în curând la trei spitale mari din Capitală vor fi îngrijiţi doar pacienţii cu forme medii şi severe de Covid 19. Este vorba despre Spitalul Victor Babeş, Institutul de Pneumoftiziologe Marius Nasta şi despre Spitalul Victor Babeş din Capitală. 

Asta se va întâmpla însă peste câteva zile, după ce va intra în vigoare un Ordin prin care asimptomaticii şi pacienţii cu forme uşoare vor rămâne doar în grija medicilor de familie. Concret, cei cu forme uşoare sau cei asimptomatici vor fi evaluaţi în alte centre, cu programare, urmând să se izoleze acasă timp de 14 zille,timp în care vor fi monitorizaţi telefonic de medicul de familie.

BEATRICE MAHLER, managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta: O să vedem cum va suna ordinul. Ce ştiu este că realitatea din acest moment de la Institutul Marius Nasta este aceasta. Tratăm forme moderate şi severe, pentru că aceşti pacienţi au cu adevărat nevoie de spital şi de asistentă medicală care nu se poate acorda la domiciliu. Este important ca spitalele să ofere asistenţă pacienţilor care au nevoie de un loc în spital, iar pentru pacienţii care sunt asimptomatici, sau cu forme uşoare şi necesită evaluare, conform legislaţiei care este acum în vigoare, să se găsească şi alte soluţii pentru a fi evaluaţi într-un mod organizat, astfel încât să beneficieze de consult, dar nici timpul de aşteptare în vederea acestui consult să nu fie foarte mare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]