Tinerii thailandezi au început protestele anti-guvern în acest weekend. Sunt nemulţumiţi de legile pe care le-a impus Guvernul pentru protecţia faţă de coronavirus. Ei nu cred în bune intenţii, ci consideră că situaţia pandemiei este folosită ca o armă politică. Protestatarii vor o nouă constituţie, noi alegeri şi încetarea legilor represive.

Jatupat Boonpattararaksa, liderul protestului: Nu ştiu când vom câştiga victoria, dar dacă nu vom lupta, vom pierde. În fiecare luptă ne aşteptăm să câştigăm şi continuăm să luptăm tot timpul, pentru că tot ce avem sunt ideile noastre, cuvintele noastre şi cele două mâini goale. Asta este tot ce putem face.

Thailanda mai este cunoscută şi ca ţara cea mai ofertantă în ceea ce priveşte operaţiile estetice. Iar doctorii de acolo sunt consideraţi cei mai buni când vine vorba de intervenţiile pentru schimbarea de sex.

Alexandra Santana, artist: Mulţimea de aici, protestul care se întâmplă chiar acum, nu este suficient de colorat. Este deprimant. Noi căutăm ceva mai bun, aşa că suntem regine. De ce să nu îi distrăm? De ce nu?

Nu este prima dată când grupul numit Liberation Youth se revoltă, dar este cea mai mare adunare de când s-au impus restricţii în Thailanda.

Divergenţele între guvern şi tineri au început din februarie, când o hotărâre judecătorească a dizolvat un partid politic democrat agreat de tineri. Iar de atunci, politicile au devenit din ce în ce mai conservatoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]