„E oficial: #timisoara2023 -Capitala Europeana a Culturii. Comisia CULT a Parlamentului European a votat azi, 29 octombrie, propunerea Comisiei Europene de a extinde anul exercitării titlului de Capitală Europeană a Culturii pentru Timişoara în 2023, pentru Novi Sad în 2022 şi pentru Elefsina în 2023, iar pentru cele 2 oraşe Capitale Europene ale Culturii de anul acesta – Rijeka si Galway – extinderea exercitării titlului pana in aprilie 2021”, a scris pe Facebook Simona Neumann.

Conform acesteia, modificările au survenit ca urmare a izbucnirii pademiei cu noul coronavirus pe plan mondial şi a condiţiilor sanitare impuse, care împiedică desfăşurarea evenimentelor cuturale şi artistice şi circulaţia persoanelor (printre altele), în condiţiile prevăzute iniţial în programele acestor oraţe.

Timişoara va avea 2 ani să îşi recalibreze programul cu care a cîştigat titlul şi va împărţi anul capitalei culturale – 2023 – cu Elefsina (Grecia) si Veszprem (Ungaria).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]