Vrei să ştii rapid dacă ai COVID-19? Cu puţin timp în urmă au fost lansate testele  antigenice, care caută o proteină specifică asupra virusului şi  indică infecţia în faza acută a bolii. Este valabil şi pentru persoanele fără simptome, dacă infecţia este activă.

 După 15 minute ai rezultatul. E drept, ele nu înlocuiesc testul PCR standard, care detectează chiar şi cea mai mică amprentă genetică a virusului, dar cifrele arată că din 100 de persoane infectate cu noul coronavirus  între 85 şi 89 au dat rezultate pozitive folosind metoda antigenului. Iată care este părerea Isabellei Eckerle,  cea care conduce centrul pentru boli virale emergente de la Universitatea din Geneva, unde testele au fost validate.

  • „Un mare avantaj al acestor teste ar fi că tu, de exemplu, poţi construi un centru de testare descentralizat. Deci, construieşti un cort, să zicem, în faţa unei şcoli sau într-un parc, şi atunci oamenii pot veni şi apoi după 15 minute, vor şti dacă sunt pozitivi sau nu. Deci au o mulţime de avantaje. De asemenea, sunt mult mai puţin costisitoare decât testul de laborator. Cred că nu le-aş numi un schimbător de jocuri. Cred că sunt o completare foarte drăguţă şi foarte importantă, care vine exact la momentul potrivit. Dar pentru că sunt mai puţin sensibili decât testele noastre standard, ştim că probabil ne-ar lipsi probabil o mică proporţie de cazuri infecţioase. Deci, cred că nu ar trebui să fim tentaţi să credem că odată ce veţi avea un rezultat negativ, putem reveni la o viaţă normală”, explică Isabella Eckerle, virusolog german.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]