Ce însemnă fericirea şi care este preţul ei?

Asta a fost întrebat şi Albert Eistein în 1922 de câtre un curier din Tokyo care îi aducea un mesaj important. Eistein, în loc de bacşis i-a scris în germană, pe o hârtie a hotelului Imperial, cuvintele care mai târziu s-au transformat în Formula Fericirii. Biletul spune că „o viaţă liniştită şi modestă aduce mai multă bucurie decât o căutare a succesului legată de nelinişte constantă”.

Einstein care abia aflase că a câştigat premiul Nobel i-a spus curierului că dacă are noroc, biletele vor deveni mult mai valoroase decât un bacşiş.

Biletele s-au valorificat 95 de ani mai târziu, în 2017. Biletul autentificat s-a vândut la licitaţie în Ierusalim, cu suma colosală de 1,56 milioane de dolari.

Licitaţia câştigătoare pentru bilet a depăşit cu mult estimarea dinaintea licitaţiei, cuprinsă între 5.000 şi 8.000 de dolari. Preţul fericirii a fost platit de un cumpărător european care a dorit să rămână anonim.

 

[embedded content]

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]