Telefonul mobil şi stetoscopul. N-o să găseşti un doctor în spital fără ele. Există, totuşi, o problemă. Cercetătorii de la Universitatea din Sao Paolo au descoperit că telefoanele mobile ale lucrătorilor din domeniul sănătăţii pot fi contaminate cu SARS-CoV-2. Astfel, aceste dispozitive ar putea face parte din lanţul de transmisie din mediul medical.

Anamaria Dobrotă, medic infecţionist: Telefoanele mobile sunt obiecte care pot fi contaminate cu o cantitate suficientă de virus, care să ducă la infectare ulterioară.

Aceştia au avertizat că liniile directoare de control ale infecţiilor ar trebui să includă o politică universală cu privire la dezinfectarea telefoanelor mobile în cadrul spitalului. Anamaria Dobrotă îţi spune cum este situaţia la noi.

Anamaria Dobrotă, medic infecţionist: Nu este o indicaţie direct, scrisă într-un protocol, că trebuie la 2-3 ore să ne dezinfectăm telefonul. Ar trebui să facem asta toţi. Cumva este o regulă nescrisă, ce ţine de buna gospodărie internă. Însă nu folosim aceste obiecte în zona murdară, adică în zona în care sunt pacienţii şi în care tratăm pacienţii, deci acolo nu intră nimic din obiectele noastre personale. În zona murdară sunt telefoane speciale, care rămân acolo. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]