Barbatul de 67 de ani declarat decedat la ora 5 dimineaţa, la urgenţă în Deva, a aşteptat 4 zile un loc la ATI. Medicii de la spitalul din Orăştie, unde a fost internat 5 zile, susţin că au cerut ajutor la spitalele învecinate şi au sunat chiar şi în marile judeţe, în Cluj, Timişoara şi Sibiu, dar nu au primit răspuns pozitiv.

 

Cadrele medicale din Orăştie au făcut solicitare şi la Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă pentru a găsi un loc unde pacientul să fie salvat, dar fără niciun rezultat. În ultimele 4 zile bărbatului i s-a declanşat şi diabet, ficatul i s-a mărit şi i-au apărut pete pe plămâni, conform mărturiilor medicilor şi familiei. Ieri seară pacientul a fost transferat la urgenţe, în Deva, cu saturaţia de oxigen în sânge de 50%. La ora 3 dimineaţa i-a scăzut la 40%, spun medicii şi ar fi refuzat să fie intubat. La ora 5 a făcut stop cardio-respirator şi nu a răspuns manevrelor de resuscitare.

 

Fiica pacientului a postat un mesaj cutremurător pe facebook: “Îmi pare rău că nu am ştiut cum să te ajut. Îmi cer iertare că am fost neputincioasă, că nu am avut puterea şi cunoştinţele necesare să mă lupt cu sistemul medical şi să te salvez! Când a vorbit mami cu tine i-ai spus, şoptind, deoarece îţi era frică să nu te audă cineva şi să nu te mai bage în seamă deloc, că “NU SE OCUPĂ DE NOI!”. Am încdredere în ei tată...”

 

Această mărturie e dovada vie a sistemului medical depăşit, deşi Nelu Tătaru a declarat că: Niciun pacient de Terapie Intensivă nu va fi să nu găsim un loc pentru dânsul. 00.39

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]