Brahim Aouissaoui este tunisian şi are 21 de ani. Acesta a călătorit din Italia, ajungând în Paris pe 9 octombrie. Cu doar o lună înainte să comită atacul îngrozitor din Nisa, Brahim a pozat în portul din Bari, conform Daily Mail. Părea fericit, zâmbitor.

 

  • 8 octombrie. Brahim Aouissaoui a făcut poze pentru documente, întrucât se afla pe o barcă cu alţi migranţi, toţi fiind în carantină. Acolo, vorbea despre faptul că vrea să ajungă în Franţa. 

 

  • 9 octombrie. A fost eliberat de autorităţile din Bari şi a luat trenul spre Paris, unde a stat până pe 29 octombrie.

 

  • 29 octombrie. Ziua atacului. Teroristul a luat trenul dis-de-dimineaţă spre Nisa.

 A intrat în oraş la 6:30 dimineaţa şi a pozat biserica unde ulterior avea să comită atacul pentru a o trimite fratelui său rămas în Tunisia. I-a spus acestuia că are de gând să-şi petreacă noaptea în oraş. 

La 8:30 a fost deschisă biserica, atacatorul intrând şi stând circa jumătate de oră până să înceapă atacul. 

Procurorul antitero al Franţei, Jean-Francois Ricard, a confirmat că atacatorul este un tunisian de 21 de ani, care a ajuns în Europa clandestin, prin insula italiană Lampedusa.

 

 

În timpul atacului, autorul a strigat Allah Akbar, spun martorii.

 

Procurorul de caz a declarat că tânărul avea la el o copie a Coranului. În plus, a fost găsită şi arma crimelor: un cuţit cu o lamă de 17 centimetri, împreună cu o pungă care conţinea alte două cuţite care nu au fost folosite însă.

 

Jean-Francois Ricard, procuror antitero: ”A fost transportat într-un spital pentru a fi operat. Este rănit foarte grav şi viaţa îi este în pericol. Când a fost arestat, avea la el un document, o hârtie de la Crucea Roşie italiană cu numele unui cetăţean tunisian născut în 1999.”

 

Teroristul a fost împuşcat de 14 ori de către poliţiştii ajunşi la faţa locului. 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]