Ştim ce spune legea. Orice loc care are un acoperiş şi două laturi, e considerat spaţiu închis. Ce te faci dacă ai o terasă acoperită cu igluuri? În mai multe oraşe din ţară s-au montat igluuri semicirculare, care izolează mesele, unde astăzi s-a băut şi s-a mâncat.

Proprietarii cer ca situaţia să fie analizată punctual. Ştefan Tanjala este proprietarul restaurantului Time Out din Iaşi. A cumpărat 10 igluuri şi încălzitoare pentru terasă. În total o investiţie de 20.000 de euro.  Astăzi a primit clienţi. Nu ştie încă dacă trebuie să le închidă sau nu. Nu e vina lui, nici autorităţile din Iaşi nu ştiu sigur dacă igluurile sunt considerat spaţii închise sau nu.

Ştefan Tanjala, proprietar Time Out: „Consider că o situaţie ca cea de faţă este bine a fi analizată punctual şi sunt convins că vom primi un feedback cu cât este de ok. Să ne gândim practic, sunt 2 mese distanţate, cu câte 6 persoane. În cazul unui iglu, sunt separate total. Sunt suprafeţe ventilate, aerisite, dezinfectate şi se poate sta pe o perioadă limitată.

Şi la Constanţa avem aceeaşi situaţie. Ramona Pripas este managerul restaurantului Manara Braserie. Pe lângă cele 16 igluuri de anul trecut, acum a mai cumpărat încă 10. Cei de la IPJ nu au un răspuns clar şi arată cu degetul către autorităţile din Bucureşti.

Ramona Pripas – manager restaurant: „Totul, din punctul nostru de vedere, ar fi ok, dar suntem cumva în întuneric. Nu avem şi nişte reguli clare pe care să le urmăm de la autorităţi.

În Craiova avem o altă poveste. Elena are un restaurant  în Centrul Vechi iar în urmă cu 3 zile a cumpărat 3 igluuri  cu 14 mii lei. Astăzi, poliţiştii au anunţat-o că nu le poate folosi pentru că sunt spaţii închise.

Elena Vâlcu – proprietar restaurant şi terasă în Centrul Vechi al Craiovei: „Ar fi stat maxim un grup de şase persoane, cât este limita legală. Am crezut că este legal şi mi s-ar fi părut normal să se impună chiar o bulă pentru fiecare masă, pentru izolarea virusului. Însă, nu sunt legale. Aşa că renunţăm şi închidem. Şi gata.”

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi fostul ministru al Mediului, Costel Alexe, în prezent preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, au fost fotografiaţi într-un iglu la o terasă din Iaşi, cu o zi înainte de intrarea în vigoare a restricţiilor generale legate de spaţiile închise.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]