Uniunea Europeană vrea un acord privind relaţiile post-Brexit cu Marea Britanie, “dar nu cu orice preţ”, a anunţat joi seară, după prima zi a summitului de la Bruxelles, Charles Michel, preşedintele Consiliului European.

“Suntem uniţi şi determinaţi să ajungem la un acord, dar nu cu orice preţ”, a declarat Charles Michel, prin Twitter.

“Orice acord asupra viitoarelor noastre relaţii va trebui să se bazeze pe mandatul nostru, mai ales în privinţa standardelor egale, pescuitului şi normelor de guvernare. În aceste privinţe, suntem preocupaţi de lipsa de progrese în negocieri. Suntem sută la sută uniţi, avem încredere totală şi îl susţinem pe negociatorul-şef Michel Barnier să continue negocierile. Cerem Marii Britanii să facă paşii necesari”, a subliniat Charles Michel, conform site-ului Politico.eu.

De asemenea, preşedintele Consiliului European a cerut Marii Britanii să respecte Acordul retragerii din Uniunea Europeană, pe care Guvernul Boris Johnson vrea să îl modifice deşi a fost deja ratificat. “Acordul privind retragerea din UE trebuie aplicat în totalitate. Punct”, a atras atenţia Charles Michel.

Uniunea Europeană a avertizat Marea Britanie, într-o declaraţie adoptată la summitul de la Bruxelles, că progresele în negocierile privind relaţiile post-Brexit sunt insuficiente, îndemnând statele membre să se pregătească inclusiv pentru scenariul încheierii tranziţiei fără niciun acord.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]