
Medicamentele folosite acum în tratamentul pacienţilor care au Covid-19 nu reduc substanţial mortalitatea dată de boală.
O arată rezultatele studiului Solidarity, făcut la iniţiativa Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.
Studiul a analizat impactul medicamentelor Remdesivir, hidroxiclorochină, lopinavir şi interferon asupra pacienţilor internaţi în spital. Datele strânse în urma administrării acestor tratamente pe aproape 11.300 de pacienţi internaţi în spitale din mai multe ţări arată că ele nu au redus substanţial mortalitatea dată de Covid, şi nici gradul în care pacienţii au nevoie de ventilare mecanică.
Medicul infecţionist Andeea Moldovan crede că altfel ar fi stat lucrurile în România dacă Remdesivirul, un medicament scump, ar fi fost dat pacienţilor încă din faza de debut a bolii.
„El, conform metodologiei, este recomandat în formele medii şi severe de pneumonie, însă dacă l-am administra în forme medii spre uşoare nu am asista la nişte modificări ireversibile la nivel pulmonar, ci am putea până într-un anumit moment să le prevenim”, spune ea.
Din păcate însă la Spitalul de Boli Infecţioase din Braşov nu mai există stocuri de Remdesivir. Medicul Andreea Moldovan spune că totuşi starea de sănătate a multor pacienţi care au primit medicamentul s-a îmbunătăţit. Din păcate însă, stocul de Remdesivir s-a epuizat la Spitalul de Boli Infecţioase din Braşov
„Nu avem, am primit prin redistribuire de la alte două spitale cu ajutorul Ministerului Sănătăţii, le-am folosit pe cazuri grave în urma unor decizii a unei comisii formate din trei medici, plus medicul curant, dar le-am terminat, nu mai avem.”
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]