Un articol publicat de Wall Street Journal prezintă rezultatele unui studiu recent, efectuat pe 365.000 de adulţi din Marea Britanie, care s-au testat pentru anticorpi la reşedinţă, în perioada iunie-septembrie. Cercetarea a fost realizată de Imperial College London şi Ipsos şi finanţat de Guvernul Marii Britanii.

Primele concluzii oferite indică faptul că nivelul de anticorpi din urma unei infectări cu COVID-19 nu ne protejează în faţa unei reinfectări şi, totodată, nivelul scade odată cu timpul. Numărul respondenţilor cu anticorpi a scăzut cu 26.5% începând cu luna iunie şi până la finalul lunii septembrie.

Totodată, persoanele asimptomatice au fost primele care au primit răspuns negativ în urma testărilor pentru anticorpi. Se pare că un bolnav de COVID-19 cu simptome îşi menţine nivelul de anticorpi pe o perioadă mai lungă de timp.

Doctorii nu pot confirma încă dacă anticorpii ne imunizează în faţa unei reinfectări cu COVID-19. Însă, dacă rezultatele studiului finanţat de Guvernul Marii Britanii se confirmă, atunci premisele obţinerii unei imunizări de grup sunt din ce în ce mai slabe. Imunizarea de grup are loc atunci când o parte semnificativă a populaţiei dezvoltă imunitate în faţa virusului, prin infectare sau prin vaccinare. Aşadar, la fel ca în cazul celorlalte virusuri gripale, anticorpii pentru COVID-19 persistă în organism pentru 6-12 luni.

Studiul nu confirmă dacă alte forme de imunizare, precum varianta imunizării cu celule T, protejează sau nu împotriva reinfectării cu COVID-19.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]