Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Tokyo au construit o cameră, cu capete de manechin orientate unul către celălalt. Un singur cap, echipat cu un nebulizator, a simulat tusea şi a emis particulele reale de coronavirus. Cealalte capete imitau respiraţia naturală, cu o cameră de colectare a viruşilor care trec prin căile respiratorii, relatează Reuters.

O mască de bumbac a redus absorbţia virală a receptorului cu până la 40%, comparativ cu lipsa măştii. O mască N95, utilizată de profesioniştii din domeniul medical, a blocat până la 90%. Cu toate acestea, chiar şi atunci când N95 a fost montat pe faţă cu bandă, unele particule de virus s-au strecurat.

Când o mască a fost ataşată la emiţătorului de coronavirus, bumbacul şi măştile chirurgicale au blocat mai mult de 50% din transmiterea virusului.

„A existat un efect sinergic atunci când atât receptorul de virus cât şi distribuitorul de virus purtau măşti”, au scris cercetătorii într-un studiu publicat miercuri.

Există un consens din ce în ce mai mare în rândul experţilor în sănătate că virusul coronavirus poate fi răspândit prin aer. Centrele SUA pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) şi-au revizuit îndrumările în această lună spunând că agentul patogen poate rămâne în aer mai multe ore.

O echipă separată de cercetători japonezi a folosit simulări ale unui supercomputer pentru a arăta că umiditatea poate avea un efect semnificativ asupra dispersiei în aer a particulelor de virus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]