Potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei şi cercetării (MEC), strategia a fost elaborată într-un timp record: 54 de zile de la data lansării procesului de consultare publică pe tema elaborării (26 octombrie 2020).

La finalizarea strategiei SMART-Edu au contribuit peste 1.200 de persoane, 72 de experţi, 24 de organizaţii din societatea civilă şi 18 companii cu relevanţă în domeniul digitalizării. De asemenea, au fost organizate opt dezbateri în cadrul grupurilor de lucru, pe domeniile de consultare identificate, fiind primite 574 de propuneri în perioada de consultare online.

Potrivit MEC, ţintele pe care strategia le propune sunt următoarele: 90% din populaţia României să fie alfabetizată digital, formarea a 82% din populaţia cu vârsta cuprinsă între 20 şi 34 de ani pentru meserii emergente, în vederea inserţiei cu succes pe piaţa muncii şi dotarea tuturor unităţilor de învăţământ din România cu infrastructură şi resurse tehnologice adaptate schimbărilor permanente.

„Ministerul Educaţiei şi Cercetării supune atenţiei dumneavoastră Strategia de Digitalizare, pe care astăzi o lansăm spre consultare publică, pentru ca toţi cei care au răspuns apelului nostru să-şi recunoască propria contribuţie, să transmită completările pe care le consideră necesare, pentru a fi siguri că nu s-a omis nimic important”, a declarat ministrul Educaţiei, Monica Anisie.

Ministrul susţine că bugetul de investiţii pentru digitalizare al Ministerului Educaţiei în ultimii zece ani a fost de 0 lei. „Tocmai de aceea mă bucur că, în ultima perioadă, profesionişti din sectoarele de IT şi business, mediul non-guvernamental, şi cadre didactice, experţi în educaţie, studenţi şi elevi s-au implicat în elaborarea acestei strategii”, a mai spus Anisie.

Strategia este disponibilă spre consultare până în 15 februarie 2021 pe site-ul Ministerului, iar de luni va fi publicat şi un instrument de colectare a observaţiilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].