Azi este ziua regizorului geniu, născut pentru a spune poveşti, Steven Spielberg. Crescut în Cincinnati, înt-o familie cu 4 copii în care era unicul băiat, acesta s-a îndrăgostit de lumea peliculei la vârsta de 12 ani când a regizat primul său film. La 13 ani câştigă un premiu pentru cel mai bun film de război, Escape To Nowhere, cu o durată de 40 de minute.

Şi-a început cariera ca profesionist regizând mai multe episoade pentru programe de televiziune, care erau filmate la Universal. Primul dintre acestea a fost episodul pilot al Galeriei de noapte al lui Rod Serling, în care a jucat legendara vedată de la Hollywood, Joan Crawford.

Filmele de fantezie cu care ne-a încântat, precum Close Encounters The Third Kind şi E.T ne-a adus supranaturalul plin de lumină într-o lume plină de aventuri emoţionante.

Chiar dacă ne-am îndrăgostit de extraterestrul E.T, esenţa poveştii este despre divorţul părinţilor lui Spielberg şi cum a fost afectat el.

Emoţiile copilăriei au fost transpuse în filmele sale, de la familii destrămate, la comportamentul tatălui. Iar când în sfârşit s-a reconciliat cu tatăl său şi a înţeles sentimentul la primul său copil, Spilberg a transformat personajul masculin într-un tată erou.

La cei 75 de ani ai săi, cu o carieră pavată de premii înternaţionale, Spielberg este omul despre care se spune că a înţeles pulsul Americii ca şi cum s-ar fi înţeles pe sine.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].