Agenţia Statelor Unite pentru Medicamente (FDA) a aprobat joi medicamentul antiviral Remdesivir, folosit pentru pacienţii din spital cu Covid-19, confirmând autorizaţia condiţionată acordată în mai, potrivit producătorului Gilead.

 

Producătorul a subliniat că este singurul tratament specific împotriva Covid-19 autorizat după o procedură de verificare foarte riguroasă şi definitivă. Alte tratamente sunt disponibile de luni de zile în spitale datorită autorizaţiilor temporare sau pentru că sunt medicamente autorizate anterior pentru alte boli, cum ar fi corticosteroidul dexametazona, notează Le Figaro.

 

Europa şi alte ţări au autorizat temporar Remdesivirul încă din primăvară. Acţiunile lui Gilead pe bursa din New York au crescut cu 4% la scurt timp după anunţ.

 

Remdesivirul, dezvoltat iniţial fără succes împotriva febrei hemoragice Ebola, a fost unul dintre primele medicamente care a demonstrat eficacitatea în scurtarea timpului de recuperare cu câteva zile mai repede a pacienţilor spitalizaţi cu coronavirus. Dar nu s-a dovedit că reduce mortalitatea, spre deosebire de dexametazonă.

 

Remdesivir a fost unul din medicamentele cu care a fost tratat preşedintele american Donald Trump după ce a fost testat pozitiv la coronavirus. Medicamentul poate fi administrat numai prin injecţie, în spital.

 

Uniunea Europeană, unde Remdesivirul a primit autorizaţie condiţionată de introducere pe piaţă în iulie, a comandat 500.000 de doze la începutul lunii octombrie. Preţul fusese stabilit de Gilead la 390 de dolari pe flacon în toate ţările dezvoltate sau 2.340 de dolari pentru un tratament normal de şase flacoane în cinci zile.

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].