Potrivit unui comunicat al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad, de luni, investigaţiile medicale specifice – în regim de spitalizare de zi, pentru arădenii diagnosticati cu virusul SARS CoV-2, asimptomatici, se vor efectua şi la Spitalul de Campanie de la Expo Arad Internaţional.

Până acum, investigaţiile medicale pentru pacienţii care nu necesitau spitalizare continuă, se realizau doar în clădirea din strada Stephan Ludwig Roth.

Conducerea spitalului susţine că decizia a fost luată din cauza numărului tot mai mare de persoane diagnosticate cu SARS CoV-2, multe dintre ele asimptomatice, astfel încât să fie reduşi timpii de aşteptare pentru pacienţi şi pentru a se evita aglomeraţia.

„Am decis, la nivelul Comandamentului de Criză al SCJU Arad, să deschidem şi Spitalul de Campanie amenajat la Expo Arad Internaţional, strict pentru evaluarea pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19. Vorbim despre arădenii pozitivi, cu forme uşoare de boală, care au nevoie de evaluare medicală. Aceştia vor veni la spital cu ambulanţa şi li se vor efectua analize medicale specifice, apoi vor ajunge la radiologie. Dacă, dintre pacienţii evaluaţi aici vor fi unii care să necesite internare atunci vor fi direcţionaţi către secţiile COVID-19 ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad sau la Spitalul Orăşenesc Ineu. Am luat această hotărâre pentru a evita aglomeraţia la spitalul din strada Stephan Ludwig Roth”, a declarat Florina Ionescu, managerul interimar al SCJU Arad.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].