Numărul cazurilor de coronavirus este într-o continuă creştere. Nu vreau să te sperii, dar vreau să îţi arăt o mostră de realitate. Sistemul de sănătate este depăşit, iar asta se răsfrânge asupra bolnavilor. Mai ales că nici legea nu-i ajută. Ultimul ordin dat de Tătaru spune că toţi pacienţii cu COVID trebuie duşi la un spital de fază I sau II. Iar dacă acestea sunt pline, bolnavul aşteaptă la uşă.

Este şi cazul Mariei Popeţ, în vârstă de 81 de ani. Ar putea fi mama, sau bunica ta. A fost diagnosticată cu coronavirus şi dusă la Spitalul Victor Babeş din Timişoara, unde nu mai este niciun loc liber. Ăntrebată dacă e de acord să fie transportată la alt spital, ea răspunde: „Da, nu contează unde, numai să pun capul jos. Sunt foarte bolnavă de leucemie, în afară de testul astă. Am leucemie de gradul 3.”

„Pe terapie intensivă nu mai este niciun loc. Nici în spital nu mai e niciun loc. Uitaţi, chiar acum a venit o salvare şi aşteptăm să vedem ce putem face. Dacă putem externa vreun pacient, ca să putem primi acest pacient, sau îl vom direcţiona spre alte spitale, dar din ştiinţa noastră, spitalele sunt pline. Va fi o mare, mare dificultate în a manageria aceşti pacienţi care necesită internare şi care nu vor mai avea loc”, spune Virgil Musta, doctor infecţionist la Spitalul Victor Babeş din Timişoara.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].