Imaginea articolului Spania va trimite echipe de vaccinare anti-COVId la azilele de bătrâni

Spania va trimite echipe de vaccinare anti-COVId la azilele de bătrâni

„Vaccinul va fi distribuit prin reţeaua sanitară obişnuită, în mod gratuit, prin cele 13 mii de puncte de vaccinare pe care le are ţara noastră”, explică Salvador Ila, ministrul Sănătăţii din Spania.

Primii vaccinaţi vor fi angajaţii din sistemul sanitar şi persoanele în vârstă. Echipe de medici şi asistente se vor deplasa la toate căminele de bătrâni din Spania şi vor duce vaccinul în lăzi frigorifice.

 

Guvernul Spaniei nu este dispus să piardă niciun moment pentru stoparea pandemiei şi aşteaptă avizul final de la Agenţia Europeană a Medicamentului.

 

  • „Când se va finaliza evaluarea EMA vom primi o fişă, un prospect al vaccinului, în care se va preciza pentru ce este indicat, ce situaţii trebuie evitate. În baza acestei fişe se va face vaccinarea”, mai arată demnitarul. 

În timp ce Uniunea Europeană încă evaluează vaccinul, China se pregăteşte să inoculeze 50 de milioane de oameni până la Anul Nou Chinezesc. Sute de mii de studenţi au fost vaccinaţi încă din toamnă cu antidotul produs de două companii din China. Ţara a pregătit 100 de milioane de doze de la Sinopharm şi Sinovac Biotec

Situaţia în Spania

  • Spania are 13.000 de centre de vaccinare
  • Fiecare frigider de la Pfizer va conţine 5.000 de injecţii
  • Spaniolii vor să vaccineze 373.000 de bătrâni din azile

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].