„Cum v-aţi simţi dacă fiica/fiul dumneavoastră s-ar căsători cu cineva care este membru sau simpatizant PSD”, este una dintre întrebările sondajului de opinie.

Aceeaşi solicitare se referă şi la situaţia cu membrii sau simpatizanţii PNL.

Ca variante de răspuns sunt trecute „deloc confortabil”, „nu prea confortabil”, „oarecum confortabil”, „foarte confortabil” şi „nu ştiu/nu răspund”.

„Alegerile se apropie, însă la USR-PLUS facem mai mult decât să ne pregătim de alegeri. Ne pregătim şi pentru ce urmează. Mai ales într-o perioadă atât de complicată precum cea de acum. În acest sens, am pornit un parteneriat cu doi cercetători în ştiinţe politice pentru o cercetare extinsă despre opiniile celor mai importanţi oameni ai USR-PLUS, voi. Cercetarea este utilă atât pentru noi ca mişcare politică, cât şi pentru cercetarea academică în sociologie politică”, se arăta în corpul mail-ului trimis de USR-PLUS.

Cele două formaţiuni informau că studiul se va desfăşura în mai multe etape.

„Vă vom trimite trei chestionare de completat, în diverse momente. Toate chestionarele sunt scurte şi se pot parcurge în 8 până la 12 minute. Ce este important este să participaţi la cercetare cât mai curând posibil, pentru că nu vom putea primi răspunsuri decât pentru un interval de câteva zile. În primă instanţă, doar de astăzi până înainte de alegerile de duminică. Cercetarea este complet anonimă şi în acord cu cele mai înalte standarde etice şi de confidenţialitate. Nu vă vom cere date cu care puteţi fi identificaţi personal şi nu avem nevoie de astfel de date. În schimb, avem nevoie de un cod simplu şi pe care îl puteţi ţine minte uşor, pentru a putea lega răspunsurile între ele, aşa că vă vom cere ultimele câteva cifre din numărul de telefon pentru colectarea de date. După colectarea datelor şi înainte de orice analiză, codul va fi şters şi răspunsurile voastre nu vor avea niciun element de identificare”, transmiteau liderii USR-PLUS.

Echipa de campanie a oprit sondajul de opinie.

„E un proiect al unor cercetători din mediul academic, nu o cercetare internă. Dimineaţă, când am văzut chestionarul, am decis să îl oprim”, spune Liviu Iolu, responsabil pe comunicare al campaniei electorale USR-PLUS.

E-mailul a fost trimis de pe adresa oficial a formaţiunii conduse de Dacian Cioloş.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]