Probabil ţi s-a întâmplat şi ţie să te întorci din vacanţă cu mult mai ulte lucruri decât ai plecat şi să nu poţi închide valizele. Cam aşa a păţit şi sonda OSIRIS-Rex, după ce a colectat o mostră de pe asteroidul Bennu.

După ce, câteva zile, NASA n-a ştiut dacă sonda şi-a îndeplinit misiunea de a colecta 60 de grame de materie de pe asteroid, situaţia s-a inversat radical. Sonda a colectat atât de mult material, încât capacul mecanismului care a făcut colectarea pur şi simplu nu se mai închide.

Imaginile primite de NASA arată că fragmente de rocă se scurg pe lângă capac. Poate o să spui că nu e chiar aşa important, că se elimină surplusul, dar lucrurile nu sunt chiar atât de simple. Containerul trebuie stocat în interiorul sondei pentru întoarcerea sigură pe Pământ.

Astro-fizicianul Scott Manley îţi explică despre ce problemă e vorba.

Scott Manley, astrofizician: Din cauza materialelor care plutesc în zonă, când vor încerca să stocheze containerul, ar putea da peste o bucată de rocă, care să le stea în cale, sau praful rezultat ar putea afecta mecanismele de închidere, aşa că încă n-au scăpat. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].