Decizia a fost luată miercuri de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Neamţ.

„Se constată instituirea măsurii de carantină zonală, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 21.10.2020, ora 5.00, pentru comunele Taşca şi Tarcău, judeţul Neamţ”, se arată într-un comunicat al Prefecturii.

Potrivit deciziei CJSU, în aceste zone „este permisă oficializarea slujbelor religioase în interiorul clădirilor, cu prezenţa a maxim 20 de persoane şi cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 privind distanţarea şi portul măştii”.

CJSU Neamţ a decis că administratorul lăcaşului de cult este obligat să amplaseze recipiente cu dezinfectanţi la intrare şi să asigure respectarea măsurilor de prevenire.

„Prin derogare de la prevederile art. 3 alin (1) din Ordinul nr. 46596952 din 20.10.2020 şi ale art. 3 alin (1) din Ordinul nr. 46596953 din 20.10.2020, în zona prevăzută la art. 1 este permisă intrarea/ieşirea pentru persoanele care locuiesc în zona carantinată, în baza unei declaraţii din care să rezulte motivul justificat al deplasării, cum ar fi programări pentru schimbarea actelor de identitate, efectuarea inspecţiilor tehnice periodice la autoturisme, înmatricularea autoturismelor, prezentarea la RAR, prezentarea la examene, producerea unor situaţii familiale deosebite şi alte situaţii de acest fel”, se mai arată în decizia CJSU Neamţ.

Tot miercuri, CJSU Neamţ a decis trecerea în scenariul roşu de funcţionare a mai multor clase: clasa a VII-a de la Liceul cu Program Sportiv Roman – structura Şcoala Gimnazială „Roman Muşat”, clasa a VII-a A de la Şcoala Gimnazială „Vasile Alecsandri” Roman, grupa mare de la Şcoala Gimnazială comuna Tămăşeni şi clasa a IX-a de la Liceul Teologic Ortodox „Cuvioasa Parascheva”, comuna Agapia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].