„Astăzi (joi – n.r.) am fost pus în faţa celui mai greu moment din cariera mea politică. Acela de a-mi da demisia din partidul pe care, împreună cu alţi colegi, l-am înfiinţat in 1992. Am pierdut multe competiţii politice, cu precădere în interiorul propriului partid. Am pierdut şi o competiţie electorală pentru Parlament, iar pe alte trei le-am câştigat Niciodată nu mi-am pus problema să plec din partid în funcţie de rezultatul competiţiilor politice la care particip”, scrie pe Facebook Şerban Nicolae.

El precizează că este avocat de peste 23 de ani.

„Spre deosebire de alţii, eu am o meserie. O profesie liberă, bazată pe concurenţă şi valoare individuală. Nu am avut contracte cu autorităţi publice sau companii de stat. Niciodată nu am candidat la o funcţie publică pentru a avea un loc de muncă. Activitatea mea publică a fost transparentă şi asumată. Cu bune şi cu rele. Am cerut încredere şi m-am lăsat judecat de cei cărora m-am adresat. Am iniţiat şi susţinut legile care impuneau ca rezerva de aur a României să fie ţinută în ţară, ca participaţiile statului în economie, mult diminuate în comparaţie cu celelate state ale Uniunii Europene, să nu fie înstrăinate, ca scoterea lemnului brut din ţară să fie interzisă şi sancţionată ca infracţiune. Am susţinut proiectele care vizau creşterea veniturilor, stimularea iniţiativei private, stoparea exodului de forţă de muncă şi exploatrea resurselor naturale în interesul prioritar al României. Am propus şi susţinut măsuri prin care să fie împiedicate ingerinţele nelegitime în actul de justiţie, intimidarea magistraţilor şi abuzurile judiciare. Am militat pentru legalitate şi transparenţă. Zeci de legi şi mii de texte normative au la bază ideile şi munca mea”, adaugă senatorul.

El apreciază că maxima acurateţe în judecarea activităţii sale politice o dă „reacţia adversarilor politici, a celor care îşi doresc distrugerea PSD”.

„Încrâncenarea, agresivitatea, minciunile (încă mai sunt cetăţeni convinşi că am fost cândva şofer!) şi disperarea cu care am fost atacat şi cu care s-a cerut conducerii partidului îndepărtarea mea din funcţii şi chiar din PSD arată clar de cine s-au temut aceştia cu adevărat. Cine le demască impostura, hoţiile şi abuzurile. Fără îndoială, nu sunt singurul. Niciodată nu au reuşit să mă înfrângă pe plan profesional, în confruntările de idei şi în argumentaţie. Colegii mei m-au desemnat printr-un vot consistent, după două tururi de scrutin şi alegând între patru candidaţi, drept candidatul PSD la funcţia de preşedinte al Senatului, încă din februarie. Las campionilor în intrigi interne bucuria de a justifica de ce au blocat procedura şi au preferat impostura”, mai afirmă Şerban Nicolae.

El mai spune că a decis să candideze pentru un nou mandat de senator.

„Îi mulţumesc lui Dănuţ Pop şi colegilor săi din Partidul Ecologist Român pentru că mi-au oferit această posibilitate şi au asigurat formalităţile necesare. Pe unii îi cunosc de mai mult timp şi împreună am conceput proiectul prin care scoaterea din ţară a lemnului brut să fie interzisă pentru zece ani şi sancţionată ca infracţiune. Nu sunt o vedetă politică şi nici soluţia-miracol. Sunt un om de echipă. De aceea, alături de colegii de la P.E.R. şi în echipă cu Liviu Pleşoianu, cu transparenţă şi onestitate ca întotdeauna vreau să ofer electoratului din Bucureşti o alternativă politică de patriotism, legalitate, dreptate socială şi viaţă sănătoasă. O alternativă la listele cu candidaţi „de import”, la cele cu „implant de celebrităţi” şi la cele care se bazează pe atacul la sacii cu voturi. Vreau ca România să fie un stat respectat, modern, european şi dat ca bun exemplu, iar poporul român o naţiune solidară, cu identitate, demnitate şi viitor. Niciodată nu am gândit şi nu am acţionat altfel. Eu ţin cu România! #patriaeromania”, conchide Nicolae.

El a postat şi o fotografie din aprilie 1992, la înregistrarea FDSN.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].