Zilnic auzi că încă un spital sau mai multe au atins capacitatea maximă de terapie intensivă. Rând pe rând, paturile s-au umplut în spitalele Covid-19. Cea mai mare presiune a fost pe spitalele din linia întâi, care s-au umplut primele. De săptămâni bune, la Bucureşti de îndată ce se eliberează un pat, abia are timp să fie dezinfectat, că este ocupat de alt bolnav care luptă pentru viaţă. 

La Timişoara, se întâmplă acelaşi lucru. După ce a fost atinsă capacitatea maximă la spitalul de boli infecţioase Victor Babeş, bolnavii au început să fie redirecţionaţi către noi spitale. Primul Dominic Fritz spuna săptămâna trecută că vrea să crească numprul paturilor cu oxigen la priză sau la concentratoare. 

Presiunea este imensă şi la Iaşi, unde este cel mai mare spital de boli infecţioase din Moldova. La Iaşi ajung bolnavi din Suceava, Botoşani, Piatra Neamţ, Bacău, Vaslui. La nivelul judeţului, vineri, mai erau cinci locuri libere: patru în Iaşi şi unul în Paşcani.

La Cluj, săptămâna trecută, din 52 de paturi de ATI, doar două mai erau libere. Şi în judeţele în care a explodat incidenţa epidemiei presiunea este imensă. La Sibiu, de exemplu, toate spitalele sunt pline, la fel şi la Alba Iulia.

Promisiuni sunt încontinuu că va creşte numărul paturilor. Însă trebuie şi personal pentru ele, ceea ce este o problemă. Până atunci, medicii recurg la soluţii disperate. La Galaţi, de exemplu, în secţia de terapie intensivă, pe lângă cele nouă paturi existente au mai fost introduse trei în secţie. Şi pentru că nici acestea nu erau suficiente, medicii au unit paturile, ca să încapă mai mulţi bolnavi. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]