Spania are foarte puţine şcoli închise din cauza focarelor, iar numărul claselor suspendate în regiunea Madrid ajunge la 1700 şi 30.000 de elevi sunt izolaţi. Numărul elevilor aflaţi în izolare nu depăşeşte 5% din totalul copiilor şcolarizaţi în regiune.

Maria Andriescu locuieşte în Spania şi se teme că suspendarea orelor ar fi o mare problemă pentru păstrarea unui loc de muncă. Toţi elevii merg la cursuri în grupuri de convieţuire, care nu se amestecă, iar predarea online nu a fost introdusă decât la universităţi.

Italia este una din ţările europene care au reuşit să menţină rata infectărilor din şcoli la un nivel aproape nesemnificativ.

Bilanţul după prima lună de şcoală demonstrează că normele de igienă sanitară au funcţionat. Doar 0,08% dintre studenţi şi 0,13% dintre profesorii din Italia s-au infectat, iar guvernul distribuie, zilnic, două milioane de măşti de protecţie în cele 18.000 de şcoli din Italia.

„Lucrăm zi şi noapte ca să aducem elevii, la şcolă, în siguranţă. Fără excese şi fără forţărri, dar găsind echilibrul între două drepturi sfinte: acela al educaţiei şi al siguranţei sanitare”, spune Lucia Azzolina ministrul italian al Educaţiei.

Situaţia nu este la fel de bună în alte zone din Europa. Cehia şi Irlanda au închis şcolile laolaltă cu barurile şi restaurantele, iar un district din Bavaria intră din nou în lockdown.

Germania este unul din statele europene care înregistrează cazuri zilnice la un nivel record de la ridicarea restricţiilor din primul val de Covid19.

Elevii sunt obligaţi să poarte măşti pe holuri, în timpul pauzelor şi când intră în clasă, dar în bănci pot să stea fără mască.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]