În perioada iulie-septembrie, numărul companiilor care au deschis poziţii pe platforma de recrutare online BestJobs a crescut cu 20% faţă de aceeaşi perioadă din 2019, în timp ce numărul total de locuri de muncă scoase la concurs în trimestrul trei a fost la un nivel similar, de aproximativ 80.000 de joburi.

Din totalul locurilor de muncă scoase la concurs pe platforma BestJobs în semestrul trei, 27% au fost joburi din categoria blue collar (lucrători), 55% au fost din categoria white collar (angajaţi birouri) şi 18% au fost gold (poziţii de management/coordonare).

În comparaţie cu anul trecut, numărul de joburi dedicate poziţiilor de management şi coordonare a scăzut cu 23%, evoluţie echilibrată de creşteri la nivelul joburilor de tip blue şi white collar.

Chiar dacă pandemia a modificat într-o mare măsură întreg procesul de recrutare, angajatorii au continuat să fie activi în contactarea candidaţilor, iar în trimestrul al treilea volumul total al contactărilor directe din platforma BestJobs a crescut cu 39% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În acelaşi timp, şi interesul angajaţilor în ceea ce priveşte căutarea unui un nou job sau, cel puţin, de a evalua ofertele angajatorilor a crescut. În trimestrul trei din „anul pandemic”, numărul total de aplicări pentru joburi noi a fost cu 65% mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cele mai căutate locuri de muncă în trimestrul trei au fost în domenii precum financiar-contabilitate – cu peste 80.000 de căutări, transport – cu peste 75.000 de căutări, inginerie – cu peste 54.000 de căutări, medical&pharma şi IT&C – cu peste 42.000 de căutări fiecare, resurse umane – cu peste 41.000 de căutări şi vânzări – cu peste 33.000 de căutări de joburi.

Joburile care pot fi desfăşurate de acasă continuă să fie vedeta anului pandemic, iar în trimestrul al treilea candidaţii au efectuat în total peste 400.000 de căutări pentru joburi în care activitatea de zi cu zi poate fi desfăşurată de oriunde.

Industriile norocoase, care au atras interesul celor mai mulţi candidaţi în semestrul al treilea din anul pandemic şi au echilibrat piaţa în timp de criză sunt IT, retail, telecom, energie, medical şi farma.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]