Chiar dacă au fost cu 30% mai puţini turişti anul acesta, evident, din cauza crizei Covid, ai călătorit în continuare în Germania. Românii sunt în topul naţionalităţilor care au reluat călătoriile acolo imediat ce s-au ridicat restricţiile. Asta pentru că percepi această ţară ca fiind una dintre cele mai sigure în contextul crizei. O arată ultimele date ale Organizaţiei pentru Turism din Germania.
„În opinia mea, turismul joacă un rol cheie în conturarea imaginii şi reputaţiei unei ţări, iar atât Germania, cât şi România, au o mulţime de oferit celor care aleg să le viziteze. Printre principalele atuuri ale acestor două destinaţii se află natura şi multiplele oportunităţi de petrecere a timpului în aer liber, aspect care se pliază foarte bine pe noile tendinţe în turism în contextul pandemiei”, a declarat ambasadatorul Germaniei la Bucureşti, Cord Meier-Klodt.

În primele două luni din 2020, vizitele românilor în Germania erau în creştere cu 3,5% faţă de 2019, iar din martie, numărul înnoptărilor a scăzut cu 33,1% faţă de primele 6 luni din 2019.

Per total, în 2020 a înregistrat o scădere de 33.1% a vizitelor românilor în Germania.  Bavaria s-a numărat printre destinaţiile preferate ale românilor în 2019

Germania a înregistrat 89.0 milioane de înnoptări ale turiştilor străini iar peste 16% dintre înnoptările înregistrate anul trecut au fost în Baden-Württemberg.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]