Aproape 20.000 dintre aceşti pacienţi spitalizaţi se află în terapie intensivă, iar cel puţin 6.855 sunt conectaţi la ventilatoare, relatează The Guardian.

 

Între timp, peste 150.000 de persoane au fost testaţi pozitiv în fiecare zi. În prezent, media pe şapte zile pentru cazurile noi zilnice în SUA este de puţin peste 150.000, după ce a scăzut uşor după ce a atins un vârf de 172.000 pe 25 noiembrie, cu o zi înainte de Ziua Recunoştinţei.

 

Miercuri, dr. Robert Redfield, directorul Centrelor pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, a declarat că iarna care urmează va fi una dintre cele mai mari provocători din istoria naţiunii.

 

“Realitatea este că decembrie, ianuarie şi februarie vor fi vremuri grele”, a declarat Redfield într-o prezentare live stream găzduită de Fundaţia Camerei de Comerţ din SUA. „De fapt, cred că vor fi cel mai dificil moment din istoria sănătăţii publice a acestei naţiuni.”

 

„Crăciunul va fi mult mai greu. Nu vreau să sperii pe nimeni aici, dar să înţeleg faptele: probabil vom pierde încă 250.000 de oameni morţi de acum până în ianuarie ”, a spus şi preşedintele ales Joe Biden.

 

În timp ce media cazurilor noi pare să se aplice de la mijlocul lunii noiembrie, experţii în sănătate publică avertizează că o creştere a cazurilor este probabil iminentă după Ziua Recunoştinţei, întrucât milioane de oameni au ignorat cererile de a rămâne acasă şi de a evita întâlnirile în familie sau sociale.

 

„Ce ne aşteptăm, din păcate, în următoarele două săptămâni până în decembrie, este că am putea vedea o creştere suprapusă peste creşterea în care ne aflăm deja”, a spus Fauci.

 

Ellie Murray, epidemiolog la Universitatea din Boston, a spus că, deşi mulţi oameni din toată ţara au luat măsuri de precauţie, mulţi alţii au fost probabil expuşi la virus în timpul vacanţei.

 

Natura perioadei de incubaţie a lui Covid-19 înseamnă că ar putea dura până la două săptămâni pentru a realiza pe deplin cât de mult s-a răspândit cirusul în perioada vacanţei de Ziua Recunoştinţei.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]