„Referitor la propunerea legislativă privind modificarea legii 544, PSD nu susţine această iniţiativă. Semnatarii din partea PSD îşi vor retrage semnatura. Nu e o prioritate pentru PSD această lege”, transmit social-democraţii.

Şi Florin Roman şi-a retras semnătura de pe proiectul de modificare a legii 544/2001, în urma criticilor potrivit cărora iniţiativa ar limita accesul la informaţiile publice şi ar da posibilitatea autorătăţilor să refuze accesul pe motiv că informaţiile sunt solicitate cu „rea-credinţă”.

Potrivit proiectului de lege, iniţiat de Vlad Bontea Vlad, Claudiu Ilişanu, Eliza-Mădălina Ştefănescu şi Vişan George, deputaţi PSD, precum şi de Florin Roman, PNL, autorităţile sau instituţiile publice au dreptul să refuze motivat comunicarea informaţiilor cerute în condiţiile în care acestea conţin date cu caracter personal ce nu pot fi anonimizate ori în condiţiile în care aceste informaţii „sunt solicitate cu rea-credinţă”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].