Anteror congresului comun, organizat duminică, cele două formaţiuni s-au reunit în congrese separate pentru votarea fuziunii.

Conform unui comunicat al Pro România, Victor Ponta a fost desemnat de congres candidat pentru funcţia de prim-ministru. Acesta a prezentat cinci măsuri pentru prima zi de guvernare, respectiv Venitul Minim de Criză, Sprijinul Economic de Criză, Programul Naţional de Testare, Redeschiderea tuturor şcolilor şi Redarea demnităţii şi respectului datorat hainei militare.

„Sunt absolut convins că împreună suntem mai puternici. Proiectul nostru este bazat pe două principii esenţiale. Primul este că trecem împreună peste această perioadă de criză. Este oferta principală a PRO România. Al doilea principiu este că noi vedem ieşirea sau trecerea prin criză cu românii la serviciu, la muncă, nu în lockdown, cu copiii la şcoală, nu acasă sau în faţa calculatorului, iar vârstnicii respectaţi în această perioadă, nu îi închidem în casă, nu fugim de ei! Aşa trebuie să trecem prin criză. Împreună. Nu suntem de acord nici cu închiderea României, nici cu închiderea şcolilor, nici cu panica pe care o vedem în fiecare zi. PRO România are un program concret, o echipă bună şi un candidat de prim-ministru. Sunt onorat şi dornic să fiu acest candidat”, a spus Victor Ponta la începutul Congresului.

„Noi facem această fuziune pentru că este reacţia sănătoasă la înţelegerea pe sub masă dintre PSD şi PNL pentru a scoate de pe scena politică partidele mai mici. Este evident că cei mari nu au nevoie de opoziţie. Ei au nevoie de un sistem bipolar, în care să-şi paseze steagul guvernării de la unul la altul, sub deviza pe care o cunoaşteţi: <La vremuri noi, tot noi!>. Şi ALDE şi PRO România sunt două partide care îi încurcă şi de aceea vor să scape, pentru a-şi pune în aplicare planul. Acesta este motivul pentru care ne-am unit, pentru a le sparge <cooperativa”, pentru a nu-i lăsa pe români captivi într-o democraţie de mucava”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]